2011.08.01.
18:17

Írta: KapcsolatAngyal

Miért vagy sikertelen?

Több száz blogot, fórumbejegyzést, magazint, személyes életutakat tanulmányozva észrevettem valamit. Nem új gondolat, de nagyon igaz. A kitartás hiányzik az emberekből. Ott csúsznak el a fogyókúrával, életmódváltással, önismereti képzéssel, vagy a nyelvtanulással az emberek, hogy nagyon gyorsan akarják elérni a kívánt célt és türelmetlenek. Például elmennek aerobic edzésre 20-30-40 kiló túlsúllyal. Ott a legjobb edző edzi őket, akinek hibátlan az alakja, mert ugye megdolgozott érte. Első számú hiba, vannak edzők, akik sosem voltak kövérek így nem tudják átérezni a problémádat. Hogy ez miért baj? Elméletben megtanulta mit jelent az, hogyha valaki túlsúlyos. Kiváló a szakmájában és tudja mit kell tenned ahhoz, hogy lefogyj.  De érezte valaha azt a terhet amit cipelsz? Érezte a kilátástalanságot? Tudja milyen 40 kiló plusz-súllyal, nulla állóképességgel ugrálni. Tudja milyen nem feladni?

Elkezded az órát azok között, akik már évek óta odajárnak és már bírják a tempót. Meghúzod magad leghátul és próbálod leplezni, hogy ugye nem minden megy elsőre. Közben rájössz, hogy az első órán tuti nem tudsz mindent megcsinálni hibátlanul, örülsz ha végig tudod csinálni úgy- ahogy a gyakorlatokat. Szuszogsz, fulladsz, vörösödsz,minden bajod van, ami természetes ha évek óta nem mozogtál semmit. Ha rosszul választottál aerobic vagy egyéb órát, akkor ráadásul oda-odaszólogat az edző (ne adj isten rádkiabál), hogy csináld tovább ne hagyd abba stb,stb.

Valóban nagyon hatásos edzések ezek, és tudják a tanárok, hogy mit tesznek, tudnál fogyni vele DE!! Az emberek 95 %-a nem kitartó (lehet hogy 99%-de én optimista vagyok). Ha nem jársz el állandóan, ha nem változtatsz az életmódodon, akkor nem lesz változás sem. Nem kell magad emiatt bántani sokan vannak ezzel így. Ha napi 8 órát dolgozol (ami általában  legtöbb helyen több ennél), aztán hazautazol - mondjuk tömegközlekedéssel (Ami szintén 1-2 óra), hazaérsz szalad a lakás, a gyerekek dolgait intézed és főznöd és bevásárolnod is neked kéne, akkor bizony nehéz még heti két három edzést bevállalni. Főleg akkor, ha nincsen kitartásod hozzá.

Hogy miért nincsen kitartásod? Hát azért, mert nincsen sikerélményed. A sikerélmény pedig elmarad, ha nem jársz el azért, mert nincsen kitartásod. Ördögi kör-ugye? Hogy hogyan tudsz ezen változtatni, na erről írom a következő bejegyzést.

 

Szólj hozzá!

Címkék: edzés siker fogyókúra torna kitartás aerobic sikerélmény sikertelenség

A bejegyzés trackback címe:

https://cselekedj.blog.hu/api/trackback/id/tr383117786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása